sydformlogo.jpg

Show room strandridarevägen 108
312 71 Skummeslövsstrand
Tel:+467048 83 613
Öppet enligt överenskommelse.

 
 

LE Gant firar i år 29 års jubileum som ekologiskt möbel och inredningsföretag.

Hos oss hittar du unika möbler producerade i enstaka exemplar eller i små serier.
Vi arbetar uteslutande med egna modeller.
Möblerna produceras i trä, sten, glas och metall. 
Produktionen sker i butikens absoluta närhet. Vi använder ekologisk ytbehandling som olja och vax. Vid beställning så ingår hemleverans.

Om du har en idé på någon möbel du vill ha, är du välkommen in. Vi hjälper dig med ritning och du får pris inom 24 timmar.
Leverans av möbel ligger på cirka fyra veckor.


Vi arbetar även med inredningsuppdrag och har gjort ett stort antal jobb, både till privatpersoner och företag. T.ex har vi gjort restauranger, cafeér, butiker, vinkällare etc.

(Se vår lista på referenser) 

 
 

 

 

I 29 år har Richard Wendt arbetat med möbeldesign och konst. Det som började som ett intresse för konst och design har gått från att vara en hobby till att bli ett yrke. Det var hans eget intresse som förde in honom på den här banan. Han älskade att måla och hade ett stort intresse för just design. Intresset växte och nu har det blivit 29 år med företaget och han säger sig vara mycket lyckligt lottad över att få driva det. Företaget är givetvis L.E Gant. 

Men Richard har även mycket annat på gång, förutom den egna verksamheten är han även mannen bakom de båda återkommande samlingsutställningarna Sydform för möbeldesign och UngKonst för konst. Vad han tycker är riktigt kul med utställningarna är att få se vad som händer i undervegetationen inom de båda branscherna. Och för att man ibland hittar de där riktiga guldkornen. 

Så intresset för konst är stort och Richard brukar passa på att besöka gallerier så ofta han kan, även när han är utomlands på semester. Arbetet med unga konstnärer på UngKonst ser han som ett rent nöje då det är många duktiga konstnärer som flyttar till den sydsvenska staden Malmö. 

Möbelskapandet har alltid haft samma ekologiska kärna. Redan under den första kollektionen ”Basic” arbetade han ekologiskt även om man då inte marknadsförde sig på det viset. Att vara sparsam med materialet och att till exempel olja ytorna istället för att lacka dem föll sig naturligt redan från början. Och att återanvända virke. Det fantastiska i att återanvända gammalt virke. Det har till skillnad från dagens snabbodlade virke fått stå och växa till sig på ett helt annat sätt. 

Med den svenska naturen som inspiration skapar Richard hållbara möbler som är helt unika i sitt slag

 
 
 
 

Referenser

Le Croissant, Krönleins Bryggeri, Absolut Vodka, Sturup Airport Hotel, Levi's, Spendrups och Symposion House of Taste

Kontakt:

design@sydform.nu
+46 704883613
Strandridarevägen 108

312 71 Skummeslövsstrand